STU FYN – ET TILBUD NÆR DIG

Er du på udkig efter en STU på Fyn? Der findes flere STU-tilbud, som er spredt ud over hele Fyn – særligt den nordvestlige- og sydlige del af Fyn samt Odense har flere tilbud. Det kan for nogle være en udfordring at finde det rette tilbud, og derfor gælder det om at lytte til sin mavefornemmelse og finde det STU-tilbud, som opfylder den unges drømme på bedst mulig vis. Ligger interessen for IT, håndarbejde, gaming eller måske sport? Da uddannelserne er særligt tilrettelagt, finder du ikke to uddannelser, som er ens, hvilket du bør have i mente, når du kigger efter et STU tilbud på Fyn evt. et STU tilbud i Odense.

STU ROSA TILBYDER ET TRYGT MILJØ MED FOKUS PÅ DEN ENKELTE

STU ROSA i Odense er et etableret tilbud for unge med særlige forudsætninger. Størstedelen af de unge har en autismespektrumforstyrrelse, mens andre har ADHD, OCD, angst mm.

STU ROSA adskiller sig fra andre STU-tilbud, idet vores fokus ligger på hver enkelt individ. Vi tilrettelægger hele forløbet i samarbejde med forældrene og den unge selv med udgangspunkt i et helhedsorienteret afsæt i den unges livssituation, drømme og ønsker. STU ROSA er et lille sted, som ligger i gåafstand til Odense Havn og centrum.

Vi optager kun et begrænset antal elever for at opretholde en lille gruppe, og et tæt fællesskab, tryghed og mental sundhed med plads til den enkelte. Et mindre hold giver os mulighed for at give de unge en stressfri oplevelse, da mange med autisme kan have svært ved at indgå i sociale interaktioner.

Du har mulighed for at booke et besøg ved STU ROSA ved at klikke her.

BLIV KLAR TIL VOKSENLIVET

Udover at vi hjælper med at skræddersy et STU-forløb for den unge, er det også muligt at tilmelde sig ROSA bolig, som er en helhedsløsning, der både indeholder skole, bolig og mentorordning.

Kombipakken er derved et fantastisk tilbud til ham eller hende, som ønsker en smag på det selvstændige voksenliv. Boligen er beliggende tæt på skolen med både restauranter, cafeer og indkøbsmuligheder i nærheden. Du vil få daglig kontakt med en mentor, som bl.a. kan hjælpe dig med planlægning, fritidsaktiviteter, indkøb samt styring og overblik over din økonomi.

Ordningen tilpasses med udgangspunkt i den unges konkrete behov, og du vil aldrig få følelsen af at stå alene – vi tager hånd om dig, og hjælper dig godt på vej.

GENERELT OM STU

STU er en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Målgruppen for uddannelsen er unge mellem 16-25 år, som har svært ved at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse enten pga. en funktionsnedsættelse eller en bestemt diagnose, såsom autisme eller ADHD. Det kan også være, at det sociale virker overvældende eller at den unge ikke føler sig moden nok i forhold til faglighed.

Det 3-årige STU ROSA-forløb skræddersyes efter den enkeltes behov, herunder praktikophold og skema.

Hvordan optages jeg på STU?

For at blive optaget på et STU-forløb skal du først målgruppevurderes og visiteres. Dette gøres ved at man henvender sig til sin UU-vejleder i kommunen – eventuelt sammen med forældre eller en mentor, hvis det giver mere tryghed at have andre med.

Hvad så, når de 3 år er gået på STU ROSA?

Luft til store fremtidsplaner

Hos STU ROSA fokuserer vi på den unges mentale sundhed og faglige, sociale og personlige kompetencer. Vi kan se at vores tilgang virker, og har i løbet af årene set en stor positiv udvikling hos de unge, som stadig kommer i huset og som vi følger efter de har gået på STU ROSA.

Statistikken siger, at: 50% tager videre på HF/VUC – 14% er videre på SDE – 14% har fået pension – 8% er i anden beskæftigelse – 14% er i afklaring til flexjob.

STU – ROSA

Det siger vores forældre og elever