Autisme

Autisme er biologisk, medfødt og arvelig – og man kan sige, at autisme er en helt særlig måde, at navigere i verden på. Mange autister har også en sensorisk profil, hvor hjernen kan processere og forudse sanseinput anderledes, ofte hyper- eller hyposensitivt. Dette kan have en stor betydning for, hvordan mennesker med autisme indgår i sociale kontekster, og i kommunikationen med andre. Autisme betegnes som gennemgribende, hvilket betyder, at at alt hvad den autistiske person tænker, siger eller gør, faktisk er berørt af autismen. Ligeså betragtes autisme som en neurovariation da autister bearbejder følelsesmæssige, sociale og sansemæssige input på en anderledes måde, end mennesker uden autisme.

IMG_4440-kopi
MicrosoftTeams-image-(19)_low

STU – ROSA

Det siger vores forældre og elever

En meningsfuld uddannelse for unge med autisme

Hos STU ROSA har unge med autisme mulighed for at tage en uddannelse, der er tilpasset deres unikke behov og udfordringer. STU ROSA forstår, at autisme medfører forskellige måder at opleve verden på, og derfor er uddannelsen designet til at skabe et trygt og inkluderende læringsmiljø. Her kan eleverne udvikle både faglige og personlige færdigheder i deres eget tempo, så de får de bedste forudsætninger for et selvstændigt voksenliv. Uddannelsen sikrer, at unge med autisme ikke blot gennemfører en uddannelse, men også trives og vokser som individer.

Vigtigheden af uddannelse for unge med autisme

Det er afgørende, at unge med autisme får mulighed for at tage en uddannelse, da det giver dem værktøjerne til at navigere i en kompleks verden. Uddannelse bidrager til at styrke deres selvstændighed og selvværd, hvilket er fundamentalt for at kunne opnå en meningsfuld tilværelse. Gennem uddannelse kan de udvikle de nødvendige sociale og faglige kompetencer, som åbner døre til beskæftigelse og en aktiv rolle i samfundet. Dette er med til at sikre, at de kan leve et liv med større uafhængighed og tilfredshed.

Hvorfor vælge os hos STU ROSA?

Hos STU ROSA tilbyder vi en skræddersyet uddannelse, der er specielt designet til at imødekomme de unges unikke behov, især dem med autisme. Vi skaber et trygt og støttende miljø, hvor hver elev kan udvikle sig i sit eget tempo, både fagligt og personligt. Vores helhedsorienterede tilgang sikrer, at eleverne ikke kun får en uddannelse, men også de nødvendige redskaber til at opnå selvstændighed og trivsel i deres voksenliv. Hos os gør vi en reel forskel i de unges liv.