Begynd dit uddannelsesliv hos STU Rosa

STU er en forkortelse af særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, som er en 3-årig uddannelse for unge med særlige behov. Det som adskiller uddannelsen fra andre ungdomsuddannelser er, at der tilrettelægges et individuelt forløb. Forløbet har til formål at styrke de personlige, faglige og sociale kompetencer, så overgangen til et så aktivt og selvstændigt voksenliv, som det er muligt, og måske kommende uddannelse eller beskæftigelse, bliver mere blid.

Du kan læse endnu mere om hvad STU er, lige her

Kan jeg godkendes til en STU?

Hvis du ikke har mulighed for at kunne gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse, selv ikke med støtte, har du ret til at påbegynde en STU efter visitering fra bopælskommunen. Forløbet er målrettet unge mellem 16 og 25 år, som har overstået deres undervisningspligt. 

STU ROSAs målgruppe

På STU ROSA uddannelsen er vores ungegruppe typisk bestående af normaltbegavede unge med autisme, ADHD/ADD, OCD, angst mm.

Andre målgrupper som kan godkendes til en STU-uddannelse, er unge med:

Psykiske lidelser – Erhvervet hjerneskade – Adskillige funktionsnedsættelser – Svære bevægelseshandicap

Et individuelt tilrettelagt forløb

Når du bliver godkendt til en uddannelse for unge med særlige behov, får du din helt egen skræddersyede plan. Der bliver kigget på dig som individ, dine interesser og kompetencer, hvorefter der udarbejdes en forløbsplan, hvis formål er at udvikle dig så du kan få mulighed for, at opnå kompetencerne til et så selvstændigt liv, som muligt, at læse videre eller komme ud i beskæftigelse, hvis dette er drømmen. 

Forløbsplanen består af 3 overordnede punkter, herunder en almendannede del, en specifikt målrettet del og en praktisk del, som skal være opfyldt ved vejs ende.

275606066_3028413867421838_98353464052411687_n
188020506_2812744462322114_3139328732810893220_n

Hos STU ROSA er du i trygge hænder

Som elev hos STU ROSA i Odense bliver du en del af et lærerigt og trygt miljø, hvor der tages hensyn til den enkelte elev. Med et lavt elevtal lægges der vægt på individualitet, succes og mental sundhed, hvorfor vi altid skræddersyr en plan sammen med dig, dine forældre og evt. mentor. Når du påbegynder et STU-forløb hos os, kan du tilvælge vores kombipakke, som udover uddannelse består af en bolig og mentorordning.

Kom på besøg hos STU ROSA

Alle er velkomne til at komme på besøg hos STU ROSA i Odense. Det er altid rart selv at mærke stemningen og danne sig sit eget indtryk.

Det er også muligt at komme i praktik hos os i et par dage. På den måde kan du prøve, hvordan det er at være en del af hverdan på STU ROSA.

Nedenfor kan du informere os om hvilken dag du ønsker at komme på besøg, men du er også velkommen til at ringe i stedet.

Send din information

    Hvilken dag vil du gerne besøge os? Vi får besøg efter kl. 14 i hverdagen. Du vil blive kontaktet omkring nærmere detaljer.

    STU – ROSA

    Det siger vores forældre og elever