En Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er for unge med særlige behov

STU ROSA i Odense er for unge, der ved opstart, har svært ved at overskue en ordinær uddannelse. Hvis du føler, at det sociale press virker overvældende, eller ikke føler dig stærk nok fagligt, er et forløb hos STU ROSA en fantastisk mulighed for at opnå en ungdomsuddannelse og kompetencer til at stå på egne ben i voksenlivet – hvis det er det som du drømmer om. Mange af vores tidligere elever påbegynder en videreuddannelse eller fortsætter i job.

STU i Odense henvender sig særligt til unge med autismespektrumforstyrrelser, angst, OCD, ADHD mm. Vores fokus ligger ikke på din diagnose, men på dig som et unikt individ.

For at gå på en STU skal den unge have overstået sin undervisningspligt (typisk efter endt folkeskole) – Dermed ikke sagt, at den unge har taget sine 9. klasses eksamener.

STU ROSA er et skræddersyet uddannelsesforløb

I et uddannelsesforløb, som STU ROSA, er al undervisning individuelt tilrettelagt, herunder virksomhedspraktik, og vores skemaer er meget innovative for bedst muligt at kunne passe til vores studerendes individuelle behov.

Hvordan bliver jeg godkendt til STU?

Hvis du ønsker at blive visiteret til et STU-forløb hos os, kan du starte med at henvende dig til Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i den kommune, du bor i. Her skal du give udtryk for, at du gerne vil gå på STU ROSA. Du kan enten henvende dig alene, med dine forældre eller med hjælp fra en mentor/kontaktperson.

Den unge skal minimum være 16 år for at starte på en STU og under 25 år, når uddannelsen påbegyndes.

Her kan du/I læse om de lovmæssige betingelser og regler, der er på STU-området. Det er en god idé at sætte sig ind i dine rettigheder inden du går i gang.

Læs mere om, hvordan STU ROSA skiller sig ud

Se også de 10 punkter, hvor vi adskiller os, og som ligger til grund for vores unges stabile succesrate.

275606066_3028413867421838_98353464052411687_n
188020506_2812744462322114_3139328732810893220_n

STU ROSA i Odense sætter dine behov i fokus

Er du på udkig efter en særligt tilrettelagt uddannelse, som fokuserer på den enkelte elev? Hos STU ROSA i Odense tilrettelægger vi al undervisning og praktik, så den tilgodeser dine individuelle behov.

Vi kunne aldrig finde på at trække noget ned over hovedet på vores elever. Derfor gør vi meget ud af at have et trygt og solidt samarbejde mellem elev, forældre og undervisere. Så snart du påbegynder et forløb, lægger vi i fællesskab en plan, som tager udgangspunkt i dine ønsker, drømme og stærke sider.

Kom på besøg hos STU ROSA

Alle er velkomne til at komme på besøg hos STU ROSA i Odense. Det er altid rart selv at mærke stemningen og danne sig sit eget indtryk.

Det er også muligt at komme i praktik hos os i et par dage. På den måde kan du prøve, hvordan det er at være en del af hverdan på STU ROSA.

Nedenfor kan du informere os om hvilken dag du ønsker at komme på besøg, men du er også velkommen til at ringe i stedet.

Send din information

  Hvilken dag vil du gerne besøge os? Vi får besøg efter kl. 14 i hverdagen. Du vil blive kontaktet omkring nærmere detaljer.

  HVORDAN SKILLER VI OS UD?

  10 af de ting vi gør anderledes

  Her er 10 af de punkter, hvor vi adskiller os fra andre STU tilbud. Det er samtidig også 10 punkter som ligger til grund for vores unges stabile succesrate, og det er vi faktisk lidt stolte af.

  1.

  Vi er et lille sted med stor fokus på tryghed, fællesskab og mental sundhed.

  6.

  Vi er en facilliterende faktor i den unges fremtid.

  2.

  Vi har en ambitiøs tilgang til det alment faglige.

  7.

  Vi skaber alternative undervisningsforløb med og for de unge.

  3.

  Vi skriver fagprofessionelle statusrapporter.

  8.

  Vi har psykologiske og pædagogiske samtaler med de unge.

  4.

  Vi har et udvidet forældresamarbejde.

  9.

  Vi kickstarter et sundt og aktivt fritidsliv.

  5.

  Vi tager et helhedsorienteret afsæt i den unges livssituation.

  10.

  Vi har en høj personalenormering.

  STU – ROSA

  Det siger vores forældre og elever