Oftest Stillede Spørgsmål

Mangler du svar på dine spørgsmål, så er du landet på den rigtige side. Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål omkring STU ROSA.

Hvad er det første jeg skal gøre, hvis jeg gerne vil gå på STU ROSA?

Når du har taget beslutningen at ansøge om at gå på STU ROSA, skal du tage fat i din UU-vejleder, som vil hjælpe dig med den proces det er, at søge.

Er det nemt at få en plads på STU ROSA?

Der kan ikke stilles garantier for at blive optaget på STU ROSA, men det er overordnet set, blevet nemmere at få det STU tilbud du drømmer om, da der i august 2023, kom nogle ændringer i STU lovgivningen.

Hvad er det for en type unge der går på STU ROSA?

Vi har kun søde unge her 🙂

De fleste af vores unge er unge med autisme, ADHD, angst og andre udfordringer. Fællesnævnerne for gruppen er, at de er sjove, kloge, indfølende, tolerante og ret kreative.

Hvad for nogle fag kan man få?

Vi arbejder altid vedligeholdende med almindelige fag som samfundsfag, matematik, dansk og engelsk. Derudover har vi fag som japansk, musik, historie, billedkunst, filosofi, præsentationsteknik og andre spændende fag.

Du må også selv komme med gode forslag til fag, som du kunne tænke dig.

Skal man gå i 3 år på STU ROSA?

Nej, ikke nødvendigvis. Det skal give mening for dig, at gå her i fx 3 år.

Vi har haft mange unge med angst, der har brugt alle 3 år for at blive klar til andre ting. De har brugt tid på at få det bedre, have det sjovt i det sociale, og flere er blevet fagligt opkvalificeret, så de kan komme i videreuddannelse.

Kan man få SU når man går på STU?

Nej, du får i stedet det, der hedder uddannelseshjælp, som skal søges i din kommune.

Hvis jeg ønsker at flytte hjemmefra, kan jeg så blive skrevet op til en af jeres lejligheder?

Lejlighederne er stillet til rådighed til de elever, der grundet meget lang transporttid, eller at de kommer langvejs fra, gør det svært at møde op til tiden – og hver dag. Før du bliver taget i betragtning, skal du snakke med din kommune, da det er dem, der skal betale for det.

Du bliver desværre ikke taget i betragtning hvis du fx i forvejen bor i Odense.

Kan jeg bo i jeres lejlighed efter jeg er holdt op på STU ROSA?

Nej det kan du ikke. Du skal være tilknyttet vores STU Bolig for at bo i vores lejlighed.

Mangler du svar på et andet spørgsmål?

Vi er altid klar til at tage mod dine spørgsmål. Du kan kontakte os i nedenstående formular, eller du kan ringe på tlf. 66 15 10 00.

    STU – ROSA

    Det siger vores forældre og elever